Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny ansökan för fiskodling på Storsjön

Planerna på en stor fiskodling utanför Rödön i Storsjön går vidare. Bright Water Fish AB har lämnat in ansökan för en andra kasseodling.

Totalt handlar det om en storskalig verksamhet fördelad på tre kassaodlingar. Två utanför Mjälviken vid Rödöns strand, utanför Vejmon och Häste och en närmare inloppet till Storsjön, utanför Hammarnäset.

Än så länge har det nystartade bolaget, vars planer också inkluderar fiskslakteri i Trångsviken, kommit så långt som till den första ansökan. Den gäller totalt 2 600 ton fisk i kassar utanför Vejmon. Den ansökan behandlas just nu och ännu har inget yttrande från länsstyrelsen kommit.

Nu har också kasseodling nummer två blivit till en formell ansökan. Den gäller 2 000 ton fiskfoder och totalt 2 000 ton fisk.

Bright Water Fishs planer handlar totalt om cirka 6 000 ton fisk fördelat på tre ställen. Skulle planerna godkännas i sin helhet blir odlingen den största i sitt slag i Sverige.

Odlingen ska föda upp röding och regnbåge enligt planerna.