Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny arena planeras på Åre strand

Nu går det undan med planerna för en ny aktivitetshall vid Åre strand. Kommunstyrelsen har beslutat att initiativtagarna kan börja detaljplanelägga området.

Annons

Under arbetsnamnet Camp Woodward vill en lokala initiativgrupp bygga en aktivitetshall på Åre strand väster om järnvägsbron Aktivitetshallen ska erbjuda träningsmöjligheter för klättring, skateboard, studsmattor, höghöjdsbana samt ha ett mediecenter. Det ska även finnas en ramp för skidor, snowboard, cykling och skate med landning i skumgummigrop. Under bron finns planer på en ny skatepark.

Åre Destination AB, som ansökt om planbesked, anser att satsningen skulle betyda mycket för både turistnäring och ortsbor. Verksamheten ska kunna ha lägerverksamhet samt träningsmöjligheter för “actionsporter”.

- Det ska bli en reseanledning men även rikta sig till ungdomar i byn. Det ska vara ett allaktivitetshus med plats för klättring, där man kan hoppa och träna på studsmattor men även ett mediecenter, sa Therese Sjölundh som är vd på destinationsbolaget till ÖP i en tidigare artikel.