Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny åtgärdslista klar efter stormigt möte

– Det är alltid viktigt att få till träffa verksamhetsutövare på det här sättet, sa miljöchefen Jari Hiltula efter att han blivit kraftigt attackerad under mötet.

Det var svidande kritik som han och kommunens kontrollanter fick utstå. Han tog stormen av frågor under mötet med upphöjt lugn.

– Det var svårt att mötas i en sådan här dialog eftersom det kom att handla mycket om enskilda ärenden. Men grunden i det hela är att vi har en tillsynsplikt av sådan här verksamheter, allt för att skydda medborgarna från blodsmita. Här är lagstiftningen väldigt tydlig, säger Hiltula men medger också att han till viss del har förståelse för kritiken.

– Mötet stärkte dock insikten i att vi måste fortsätta med den här typen av tillsyn, säger han till föga tröst för företagarna.

Hiltula väljer nu att inte kommentera mötet mer utan vill nu ge sig själv tid att smälta det som framkom under mötet.

– Därefter får vi jobba vidare, avslutar han.

Mona Modin-Tjulin (S), ordförande i miljö- och samhällsnämnden, avrundade mötet i ett försök att först se fram emot hur kommande kontroller ska genomföras. Hon listade flera punkter som nu ska bringas klarhet.

– Bland annat behövs en mer specificerad faktura av kontrollerna från kommunen till företagarna, en genomgång av tidigare kontrollers beslut, en förtydligad hemsida och att utlovad återkoppling från kommunen till företagarna efter avslutade kontroller ska genomföras.