Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny bebyggelse planeras mitt i centrum av Frösön

Om några år kan det finnas ytterligare fyra flerfamiljshus centralt på Frösön.
Det jobbar Östersunds kommun för.

Ett detaljplaneförslag för fastigheterna Jägarhyddan 1 och Önebacken 1, 5 och 6 har skickats ut för samråd fram till 10 november.

Under samrådstiden ska det vara ett samrådsmöte. Det blir på kvällen 22 oktober i Fröja förskola som ligger intill Trefaldighetsparken och bredvid de fyra tomter som enligt förslaget till ny detaljplan ska slås ihop till två.

Den nuvarande detaljplanen för området är från 1944. Också den tillåter att det byggs flerfamiljshus, ett per fastighet.

Om detaljplaneförslaget förblir i huvudsak oförändrat och blir en detaljplan som vinner laga kraft så blir det två fastigheter med två flerfamiljshus på varje.

Det som finns i underlaget från Östersunds kommun talar om 4 hus med sammanlagt 16 lägenheter. Inget av husen ska bli högre än motsvarande två våningar från marken och ska därmed smälta ihop med den intilliggande bebyggelsen.

Den maximala byggarean per hus blir 350 kvadratmeter. Det är husytan på marken.

Den sammanlagda markytan i området är 0,8 hektar, 8 000 kvadratmeter. Där ska det också byggas öppna garage av carportmodell och två sophus.

Eftersom hela området sluttar kan ett eller flera av husen få ett suterrängplan. Men det påverkar inte husens höjd i förhållande till omgivningen.

Skälet till förslaget om detaljplaneförändringen är att Östersundspolitikerna vill skapa fler attraktiva lägenheter i stadsmiljö.

Och blir byggandet av kommer de boende att få mycket nära till livsmedelsaffär, hälsocentral, skola och förskola.