Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny betongfabrik i Brunflo

Pilgrimstad cementvarufabrik håller på och växer ur kostymen i Pilgrimstad. Nu satsar företaget på att starta betongtillverkning i Gustahuset i Brunflo.

Annons

Nyligen utsågs Pilgrimstad cementvarufabrik till ett av länets superföretag och företaget fortsätter att gå bra.

– Vi bygger ut med 500 kvadratmeter i Pilgrimstad för att kunna göra större prefabricerade element, säger Monica Göthesson, som jobbar med administrationen i företaget.

Att bygga ut ännu mer i Pilgrimstad skulle kosta närmare 15 miljoner kronor. Så när företaget nu behöver expandera mer så föll valet på Gustahuset i Brunflo, där man har sitt huvudkontor.

– Vi vill starta en betongindustri här och vi ska köra igång till våren, säger Roger Göthesson, delägare i Pilgrimstad cementvarufabrik.

Företaget kommer att behålla produktionen i Pilgrimstad, men styra över det mesta av betongtillverkningen till Brunflo.

– Alla i Pilgrimstad kommer att ha sina jobb kvar. I Brunflo kommer vi att anställa max två personer. Allt är datoriserat nu i tillverkningen, säger Roger Göthesson.

Fabriken i Brunflo kommer att heta Gusta betong. Företagsnamnet är valt av strategiska skäl, många små kunder förutsätter att Pilgrimstad cementvarufabrik ligger i Bräcke och är därmed för långt bort och för dyra.

Förhoppningen är att man senare ska kunna utöka verksamheten i Gustahuset, som redan 1968 var betongfabrik.

– Det är väldigt fina lokaler här. Vi har 1 000 kvadratmeter och förhoppningen är att vi ska kunna starta tillverkning av betongblock här. Men det ligger i framtiden, säger Roger Göthesson.