Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny betongfabrik i Brunflo

Pilgrimstad cementvarufabrik håller på och växer ur kostymen i Pilgrimstad. Nu satsar företaget på att starta betongtillverkning i Gustahuset i Brunflo.

Nyligen utsågs Pilgrimstad cementvarufabrik till ett av länets superföretag och företaget fortsätter att gå bra.

– Vi bygger ut med 500 kvadratmeter i Pilgrimstad för att kunna göra större prefabricerade element, säger Monica Göthesson, som jobbar med administrationen i företaget.

Att bygga ut ännu mer i Pilgrimstad skulle kosta närmare 15 miljoner kronor. Så när företaget nu behöver expandera mer så föll valet på Gustahuset i Brunflo, där man har sitt huvudkontor.

– Vi vill starta en betongindustri här och vi ska köra igång till våren, säger Roger Göthesson, delägare i Pilgrimstad cementvarufabrik.

Företaget kommer att behålla produktionen i Pilgrimstad, men styra över det mesta av betongtillverkningen till Brunflo.

– Alla i Pilgrimstad kommer att ha sina jobb kvar. I Brunflo kommer vi att anställa max två personer. Allt är datoriserat nu i tillverkningen, säger Roger Göthesson.

Fabriken i Brunflo kommer att heta Gusta betong. Företagsnamnet är valt av strategiska skäl, många små kunder förutsätter att Pilgrimstad cementvarufabrik ligger i Bräcke och är därmed för långt bort och för dyra.

Förhoppningen är att man senare ska kunna utöka verksamheten i Gustahuset, som redan 1968 var betongfabrik.

– Det är väldigt fina lokaler här. Vi har 1 000 kvadratmeter och förhoppningen är att vi ska kunna starta tillverkning av betongblock här. Men det ligger i framtiden, säger Roger Göthesson.