Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny bok och podd från Mittuniversitetet ska ge ökad kunskap om hållbarhet

34 författare har tillsammans skrivit boken ”Hållbarhetens många ansikten” som bland annat tar upp hur Daniel Kindberg, vd på Östersundshem och ordförande för Östersunds FK, resonerar kring hållbarhet.

Det är forskare från Mittuniversitetet som står bakom boken och poddserien som tar upp ämnet hållbarhet ur flera olika perspektiv.

– Vår förhoppning är att boken ska ge en ökad kunskap om hållbarhet och alla dimensioner som ryms i begreppet, skriver Sara Nyhlén, lektor i statsvetenskap och medförfattare till boken, i ett pressmeddelande.

Idén till ”Hållbarhetens många ansikten” föddes 2016 när forskare från Mittuniversitetet samlades för att diskutera hur det hållbara samhällsbyggandet kan bli mer omfattande.

34 författare har varit med och skrivit boken i olika konstellationer. Bland dem finns, förutom forskare inom ett stort antal ämnen, bland andra Carina Bergqvist Palm, chef för Nordea region Norr, Sundsvalls kommuns kommunalråd Peder Björk och Daniel Kindberg.

I anslutning till boken så publiceras även det första avsnittet av fyra i ”Hållbarhetspodden”, där forskare och yrkesverksamma utanför akademin möts för att diskutera olika aspekter av hållbart samhällsbyggande.

Boken och podden nås via www.miun.se/hasa

Mer läsning om Mittuniversitetet:

DEBATT: Nu kan Mittuniversitetet erbjuda en ny form av kompetensutveckling

Regionen vädjar till regeringen – mer resurser till Mittuniversitet

Mittuniversitetet får bli Riksidrottsuniversitet: ”Det är ett fantastiskt besked”

Mittuniversitetet skapar #metoo-app – testas redan i år

Allt fler vill plugga till förskollärare på Mittuniversitetet i Östersund