Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny brand på Eriksbergsvägen

Tidigt i morse ryckte räddningstjänsten ut på en brand på Eriksbergsvägen i Östersund.

Det visade sig vara samma hus som vid mordbranden i mitten av april och den här gången var det i källaren som det tagit fyr.

– Det var i två källarförråd som brann. Vi släckte elden och stannade sedan kvar för att lämpa ut brandskadade grejer och vädra ut röken men nu har vi lämnat platsen igen, Räddningstjänstens inre befäl, Olof Bråborg.

Till skillnad från när det brann där senast så behövde inga boende evakueras från huset under släckningsarbetet.

Polisen har nu spärrat av området runt källarförråden för att ingen ska gå in där innan de haft möjlighet att undersöka vad som kan ha orsakat branden.

– Vi misstänker ingen för brott i det här ärendet men har spärrat av området runt källaren i väntan på teknikerna, säger Stefan Fredriksson som är vakthavande befäl på polisen.

I samband med branden i april tvingades alla boende, däribland flera internationella skidstjärnor utrymma fastigheten medan brandkåren förgäves försökte rädda den lägenhet som brann.

En man greps av polis den gången för att ha startat branden och erkände också dådet i förhör.