Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny butik vill inspirera till fjällsport

I början av december öppnar Fjellpuls på Biblioteksgatan. En ny sportbutik med utrustning för högintensivt friluftsliv och fjällsport.

Det är två rutinerade "friluftsföretagare" som står bakom den nya butiken: Henrik Westling, som driver Naturkompaniet, och Patrik Nordin, som bland annat är arrangör av AXA Fjällmaraton. Nu gör de gemensam sak och öppnar sportbutiken Fjellpuls på Biblioteksgatan en bit nedanför Zätagränd.

Tanken är att skapa en specialiserad butik i första hand inriktad på icke liftbetjänad skidåkning, alltså toppturs-skidåkning och skidalpinism. Ett område inom skidindustrin som har haft en snabb utveckling de senaste åren. På sommarhalvåret kommer fokus läggas på fjäll- och terränglöpning.

– Vi har märkt av ett växande intresse för dessa sporter på Naturkompaniet men har inte riktigt haft plats för att visa upp allt vi skulle vilja, förklarar Henrik Westling.

Ambitionen är att Fjellpuls ska bli mer än bara en butik där man kan hitta den utrustning man behöver.

Besökaren ska även kunna ta en kaffe, slå sig ner i soffan och diskutera kommande helgers planer.

– Vi vill skapa en community. En plats dit man kommer för att inspireras, kanske få tips om var snön ligger för tillfället eller om man vill ha ett förslag på någon lämplig topp att bestiga, förklarar Henrik.

Det kommer även att arrangeras föreläsningar och bildvisningar i butiken. Redan nu finns höghöjdsklättrare, lavinexperter, multisportare och skidåkare inbokade.

– Det finns många personer i länet som är duktiga och aktiva, och har saker att berätta, säger Henrik Westling.

Artikeln kommer från 100 % Östersund.