Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny chans att införa fritids

Föräldrakooperativet i Arvesund får en ny chans att införa fritids i förskolan. Kommunfullmäktige sa ja till att utreda frågan igen.

Föräldrakooperativet Halvöbarna, som har en förskola i Arvesund, vill utöka sin verksamhet. De tycker att fritidsbarnen ska kunna integreras i förskolan. De tycker dessutom att kommunen ska ge tillstånd att låta barnen åka skolskjuts från skolan i Hallen till Arvesund.
Men deras förfrågan vann inget gehör hos kommunstyrelsen som menade att förslaget strider mot skollagen som inte tillåter integrerad skolbarnomsorg. Dessutom erbjuder inte Åre kommun skolbarn betald skolskjuts från och till fritids.
När frågan igår landade på kommunfullmäktiges bord krävde bland annat Per-Erik Lundh (MP) att ärendet ska utredas igen. Han menade att det inte medför extra kostnader för kommunen om barnen kan ta skolbussen till Arvesund. Hans yrkande om återremiss vann gehör hos oppositionen som efter en omröstning lyckades få igenom en ny utredning i ärendet. Efter en omröstning vann Lundhs förslag. Det krävs enbart en tredjedel av ledamöternas röster för att få igenom en återremiss.