Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny ekonomidirektör i Östersunds kommun

Unto Järvirova blir ny ekonomidirektör och biträdande kommundirektör i Östersunds kommun.

Nu är rekryteringen av en permanent ersättare till Anneli Svensson klar.

Det är Unto Järvirova från Gällivare som blir ny ekonomidirektör/biträdande kommundirektör i Östersunds kommun.

Han börjar 1 september 2014.

För tillfället jobbar han i Skåne, som vd för Staffanstorps Centrum AB, som äger och förvaltar allmännyttiga verksamheter för Staffanstorps kommuns invånare.

Tidigare har han bland annat arbetat som vd för Staffanstorps Energi AB, som ekonomichef på Staffanstorps kommun och som ekonomichef på Gällivare sjukvårdsförvaltning.

I höstas slutade ekonomidirektören/biträdande kommundirektören Anneli Svensson, eftersom de långa resorna mellan hemmet i Strömsund och Östersund gjorde det svårt att kombinera familjeliv med arbete.

Hon ersattes då tillfälligt av Bert-Olof Åkerström, som även tidigare har haft tjänsten.

Egentligen har Bert-Olof Åkerström bara kontrakt fram till halvårsskiftet, men kommundirektören Bengt Marsh har en förhoppning om att få Åkerström att stanna fram till att Unto Järvirova börjar jobba 1 september.

Åkerström är året ut vd för det kommunala bolaget Östersunds Rådhus AB. Efter det lär Unto Järvirova ersätta honom även där.

Bert-Olof Åkerström är i pensionsåldern och har uttryckt önskemål om att få sluta, enligt Bengt Marsh.