Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny familjecentral erbjuder stöd till föräldrar

På torsdag ska det klippas band. Då invigs nämligen Åre kommuns och hälsocentralernas gemensamma satsning på en ny familjecentral där allt samlas under ett tak.

Familjecentralen Hjärtat slog upp sina dörrar redan 1 september men den officiella invigningen sker på torsdag då kommunchefen Richard Högström finns på plats.

Verksamheten är placerad på Thomégården i Mörsil. Familjecentralen har öppet två dagar per vecka. Alla föräldrar med barn upp till fem år är välkomna. Förutom öppen förskola har erbjuds föräldrarna möjlighet att träffa individ- och familjeomsorgen, mödra- och barnhälsovården och en integrationshandläggare. Tanken är att erbjuda en plats där familjer kan träffas och delta i aktiviteter. Föräldrarna ska vid behov få stöd och råd både enskilt eller i grupp. Det kan handla om allt från sömn till konfliktsituationer, information om försäkringskassan eller boktips från biblioteket.