Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny festival i hamnen

I hamnen håller en ny festival att växa fram, Hamnyran i samverkan med Sundsvall pride.

Den 3-5 juli arrangeras Hamnyran. Det är en ny folkfest med fokus på det lokala musikutbudet.

– Vi kommer att ha lokalt fokus på musiken. Det blir allt från unga förmågor till mer etablerade artister. Vi ser gärna att de är från Sundsvall eller närområdet, men det kan givetvis även dyka upp andra artister, säger Mikael Andersson-Knut på Sensus.

En drömbokning skulle enligt arrangörerna vara Idolvinnaren Kevin Walker, men några artister prestenterades inte under tisdagens presskonferens.

– Vi kommer att gå ut med det så fort det är hundra procent klart, säger Mikael Andersson-Knut.

Platsen är hamnen, enligt arrangören för att väcka liv i den outnyttjade oasen. Festivalen arrangeras av studieförbundet Sensus, Sundsvall Pride och krögaren Lillemor Larsson som har Railway Saloon.

Folkfesten kommer under tre dagar bland annat bjuda på underhållning från två scener, familjeaktiviteter, vattenrelaterade uppvisningar och tävlingar.

Bland annat hoppas arrangörerna att få till ett stort vattenkrig för barnen.

Festivalen kommer att ha en huvudscen där artisterna uppträder med utsikt mot den nya bron och en scen inne i pridetältet.

– Sedan hoppas vi på en del spontanuppträdanden på olika platser, säger Mikael Andersson-Knut.

Mattälten kommer att placeras ner mot vattnet.

Jerker Ullerstam
060–197265
jerker.ullerstam@st.nu