Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny fiskeguide ska förenkla fisket

Tretton fiskevårdsområden i Berg och Härjedalen har gjort en gemensam fiskeguide för att förenkla fisket i området. Syftet är att fiskeintresserade ska få bra information och på så sätt en bättre fiskeupplevelse.

Annons

– Det ska vara enkelt att fiska hos oss och fiskeguiden är ett steg i rätt riktning. Tillsammans har vi 250 fiskevatten och nu är informationen om dessa samlad på ett ställe, berättar Kristina Kristoffersson, projektledare i Destination Vemdalen.

Idén om en gemensam guide kom från turistinformationer och gäster.

– Det upplevs som krångligt att få veta vilka vatten som är lättillgängliga, vilken sorts fisk som finns och var det finns gapskjul, säger Kristina Kristoffersson för att nämna några exempel.

I fiskeguiden ska nu all sådan information finnas med. Gröna vatten är mycket lättillgängliga och har väg nästan fram till strandkanten, blå vatten finns inom två kilometers avstånd från väg och i de svarta vattnen får fiskaren räkna med att gå en längre sträcka.

I samband med fiskeveckan inom Destination Vemdalen, vecka 30, kommer ett gemensamt fiskekort att släppas som ett test.

– Fiskekortet som kan köpas gäller endast då. Vi kommer att erbjuda ett tredagarskort och ett veckokort. Priset är ungefär som det kostar för att fiska i ett område, berättar Kristina Kristoffersson som tror att kortet kan bli populärt.

– Vi ser en stor potential i fisket när det gäller att öka sommarturismen i våra områden och jag tror att det här kommer att vara en uppskattad produkt.

De pengar som kommer in på fiskekortet under fiskeveckan ska satsas på gemensam marknadsföring.

Annons