Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny förlust för K/D

K/D:s damer gick på mina nummer två i damtvåan.
Främsta orsaken?
Ida Markström, som bombade in båda målen när Sätra vann med 2–0.

Annons

Markström gjorde kanske inte så mycket väsen av sig mellan målen, men när bollen väl landade hos Sätra-forwarden blixtrade det bara till.

– Ja, det var smått otroligt vilken bollträff hon hade. Hon joggade mest omkring däruppe i anfallet hela matchen, fick tre skottlägen och smällde in två av dem i krysset. Angelica Forsberg gjorde visserligen en sanslös räddning på det tredje skottet, men hade inte en chans på de andra två, säger K/D-tränaren Eero Bäckman.

Hemmamålen kom som två tunga slag i ansiktet på K/D, som spelade bra fram till 1–0 i 27:e och var på väg tillbaka in i matchen när 2–0 föll i 53:e minuten.

– Framför allt hade vi några rejäla chanser att ta ledningen själva direkt i matchöppningen, säger Eero Bäckman.

– Bland annat var Pernilla Arvidsson nära att nicka in en hörna som flipperstudsade bort precis på mållinjen. Agnes Jörgensen hade också en vass kontring där en av deras mittbackar fick en tå bollen i sista stund.

Bortsett från tvåmålsskytten Ida Markström hade K/D vissa problem med Sätras aggressiva press på mittplan. Bortaspelarna kom stundtals lite för långt ifrån sina motståndare och fick arbetsro först när Sätras ork mattades i slutet på andra halvlek.

– Ja, till slut gick de faktiskt rejält på knäna. Vi samlade ihop till en slutforcering där bland annat Karolina Arvidsson vaskade fram några lägen, men närmare än ett skott utanför kom vi aldrig, förklarar Bäckman.

– Absolut, det stämmer. Men i division 2 är det så tight att bara måste sätta de chanser som dyker upp. Det har vi fått lära oss nu, säger K/D-tränaren som hade sin bästa spelare för dagen i offensivt orienterade mittbacken Jane Olofsson.

Målen: 1–0 (27) Ida Markström, 2–0 (53) Ida Markström.

Publik: 73.

Mer läsning

Annons