Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny förskola möts med kritik

När barn- och utbildningsnämnden beslutade att bygga ny förskola vid Stamgärde skola blev föräldrarna arga och besvikna. De fick nämligen inte tycka till om placeringen.

Barnomsorgen i Åre och Undersåker måste byggas ut för att klara de växande behoven. Politikerna har under flera år pratat om en utbyggnad men det var först i september barn- och utbildningsnämnden tog ett avgörande steg. Då beslutades att en ny förskola ska byggas vid Stamgärde skola i Undersåker.

Men beslutet möttes inte av hurra-rop utan kritik. Många föräldrar ansåg att nämnden struntat i att informera och ge insyn i processen.

De menade att det fanns ett annat likvärdigt alternativ: att bygga på mark ovanför förskolorna QL och Taffelbäcken vilket även förskolepersonal förordat. På den platsen kan barnen få en bättre utemiljö. Om förskolan byggs vid Stamgärde kan skolelevernas utemiljö krympa vilket föräldrarna inte önskar.

I ett brev till kommunstyrelsen kräver de besked om hur nämnden har tänkt, varför de inte har bjudit in föräldrarådet och varför personalen inte tillfrågats. Vi föräldrar vill vara delaktiga, står det i brevet.

Kommunstyrelsen däremot valde att lyssna på föräldrarna och återremitterade ärendet till nämnden som måste utreda ärendet igen.