Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny guard klar för Jämtland

Ken Brown, nyligen petad från Norrköping Dolphins.

Där har ni Jämtlands nya guard.

– Ken är ett kvicksilver, snabb och atletisk, säger coachen Pontus Frivold om ersättaren till skadade Jawan Carter.

För drygt två veckor sedan tvingades Ken Brown lämna Norrköping Dolphins, trots ett fint facit under sina 21 matcher för klubben: 12,8 poäng, 4,1 assists (7:a i ligan) och 1,8 steals (4:a i ligan) per match.

Orsaken var att Dolphins, efter skadan på Anton Saks, tvingades ta in en ny forward. Och när man skulle frigöra en plats i truppen var det Brown som drog det kortaste strået i konkurrens med guardsen Adnan Chuk och Edgars Jeromanovs.

– Visst var det en besvikelse för mig att tvingas lämna Dolphins. Jag tycker jag hade gjort mycket för laget, för klubben ... men jag förstår dem också.

– Klubben måste göra vad de anser är bäst, det är inget personligt.

När Jämtland sedan hörde av sig tvekade han inte särskilt länge.

– Jämtland spelar mot Norrköping på tisdag och den matchen lockade mig väldigt mycket, tyvär verkar det inte som att Norrköping kommer låta mig spela för Jämtland redan då. men det är okej, jag förstår dem.

– Men jag hade väldigt gärna spelat på tisdag.

Nu blir det premiär borta mot Nässjö på fredag i stället.

– Och det är en viktig match för den här klubben, så det känns skönt att få vara med då.

Jämtland ersatte tidigare Eric Mosley med Jawan Carter för att de ansåg honom vara en bättre försvarsspelare, hur passar du in i den rollen?

– Va, var det därför, säger en förvånad Ken Brown.

– Jag ser mig som en allroundspelare. Min grej har alltid vara att ta med mig mycket energi in i laget, både i det defensiva och offensiva spelet.

Hur bra är Jämtland?

– Jag har värt mig att alla slår alla i den här ligan. Jag ser verkligen fram emot den här uppgiften, vi ska ta oss till slutspel ... och inte bara till den första rundan i slutspelet, säger Brown.

Coachen Pontus Frivold om Brown:

– Ken är ett kvicksilver, snabb och atletisk, duktig 1-1 spelare, kapapel försvarsspelare och kan spela på båda guardpositionerna. Känns som vi får en sevärd och duktig spelare.