Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny hyresgäst i Lillänge klar

Trots beskedet att Systembolaget lämnar Lillänge ser Norrlandspojkarna positivt på framtiden. I mars planeras för ny hyresgäst i före detta Expert lokaler.

Annons

– Naturligtvis är det tråkigt att en så stor och stark hyresgäst som Systembolaget lämnar oss, men vi har ett stort tryck från flera andra intressenter, säger Andreas Nelvig, vd på NP3 som är en avknoppning av sundsvallsbaserade Norrlandspojkarna och som äger fastigheten.

– Systembolaget är en bra hyresgäst som drar folk, men vi står inte och faller med dem. Vi hade svårt att anpassa lokalerna till deras krav på större yta, säger Nelvig.

Systembolaget kommer att lämna nuvarande lokaler först i samband med nästa årsskifte 2014-15.

– Det betyder att vi har gott om tid att finna ny hyresgäst. Vi är dessutom kräsna med vilka vi hyresgäster vi har i Lillänge.

Frågan är om de är för kräsna. Expertbutiken har stått tom en längre tid. Men nu säger fastighetsägarna är klar.

– Jag kan redan nu säga att det i mars kommer att flytta in en ny hyresgäst i före detta Experts lokaler. Inga avtal är ännu skrivna men vi håller redan på att påbörja anpassning av lokalerna till de nya hyresgästerna, säger Andreas Nelvig, och får kontraktsskrivandet att låta som en ren formsak.

Att ICA Kvantum etablerar sig i grannfastigheten ser han inte som något hot. Tvärtom. En affär av den kalibern innebär ett välbehövligt kundflöde.

– Majoriteten av de kunder som ska till ICA Kvantum kommer att passera oss. Det gäller då att vi har rätt hyresgäster och rätt evenemang så at kunderna stannar till hos oss, förklarar Andreas Nelvig som menar att det fortfarande saknas en hel del stora kedjor i Östersunds affärsbild.

– Elektronikbranschen har minskat kraftigt, leksaker, barn och baby saknas. Och inte minst inredning, det finns i nuläget inte en enda inredningsbutik i Lillänge, säger Nelvig.