Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny ishall – till vilket pris som helst?

/
  • Hockeyförbundets ordförande vill höja skatten för att bygga en ny ishall i Östersund.

I tisdags berätta ÖP-sporten att Hockeyförbundets ordförande Anund Nilsson vill att politikerna ska höja skatten i Östersund för att kunna bygga en ny ishall. Många läsare på zport.se kommenterade artikeln.

Annons

, man kan inte lägga sig ner och dö nu, vad har vi då när det vänder? En ishall med mycket ungdomsverksamhet ger så mycket tillbaka, så det är ren investering. Eller ska ungdomen sitta på det nya torget och dricka öl i framtiden, är det investering?

n, du hör väl hur dumt det låter att ta ut mer skatt för att bygga en ishall? Jag gillar hockey, och jag anser att Östersund behöver en ny hall, men inte till vilket pris som helst. Visst, Z-hallen är ett bygge i förfall, men just nu får man kanske vara lite ödmjuk också, och helt enkelt ge sig till tåls kanske två år när världens ekonomi ser bättre ut, och då även Östersunds.

Nu kommer det säkert mothugg att man bygger om stortorget, att man byggt Jämtkraft Arena, men det är byggen som är påbörjade/klara innan finanskrisen satte fart. Däremot kanske Östersunds kommun kan satsa en liten renoveringspeng på Z-hallen, lite färg, se över duschar, sarg och liknande, i väntan på en ny hall.

inte heller att Östersundspolitiker, företagare med flera ska sitta på ändan och vänta på att något ska hända. Däremot att lägga massor med miljoner på en hockeyarena känns fel. Redan på 70-talet ropade hockeyledare på en islada, för att kunna bedriva vettig ishockey, få framgångar i tv-pucken med mera. Lador har funnits, klubbarna har levt över sina tillgångar, ropat på mera pengar, och harvar fortfarande på i gärdsgårdsserien. En ny arena kommer knappast att göra att det spelas bättre hockey i länet.

Satsa och utveckla i stället det vi är bra på, till exempel på skidstadion, vinterstaden, vinterturism med mera. Världscup och VM i skidskytte, längdåkning, ger eko i hela världen och sätter Östersund riktigt på kartan, ger ökad turism och utvecklar besöksnäringen.

Tror inte att hockeyn i Jämtland någonsin kan ge något bidrag till näringslivet i Jämtland. Så när vi nu måste välja noggrannt var vi satsar våra pengar och var de gör störst nytta för kommunen bör hockeyarenan få vänta.

Detta är inte bara en hockeyarena, det är en is-arena, där ska också curling och bandy in. Vad har bandyn för möjligheter i dag? De har is några få månader per år, i bästa fall har de is före jul. Curlingen har inte heller mycket till arena. Ingen av de här sporterna har i dag möjligheter att ens tänka tanken på större tävlingar. Skidorna har ju lyckas få en skidstadion och kan därmed göra Östersund känd. Med en is-arena kan flera hjälpa till att marknadsföra Östersund och vinterstaden.

roll om kommunen är lite tveksam just nu. Hockeysidan har ju ändå inte fixat fram pengarna från näringslivet som måste till för att ett bygge ska genomföras. Det har ju varit väldigt tydligt redan från början att kommunen bygger ingen arena själv. Så när näringslivet inte hostar upp några pengar så finns det ingen anledning att tycka att kommunen är feg som inte är villiga att lägga sin 100 miljoner på en isarena när hockeyn inte bidrar med en endaste krona.

Mer läsning

Annons