Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny klädbutik öppnar i Strömsund

Nästa vecka öppnar nya butiken Klä Dej med bland annat Zizzi-kläder i Strömsund.

– Det gick väldigt bra för Zizzi-butiken i Östersund, som drogs med när bolaget den tillhörde gick i konkurs. Så jag tror det kommer funka bra här också, säger butiksägaren Jenny Wallberg Svensson.

Hon har tidigare jobbat inom vården, bland annat nio år som personlig assistent, men kände att det fick räcka.

– Jag fick ”vibbarna” i somras, blev sugen på att göra något nytt och sa upp mig. Men i stället för att gå arbetslös så bestämde jag mig för att satsa på det här.

Jenny Wallberg Svensson väljer att nischa in sig på ett eget koncept i Klä Dej. Hon blir bland annat återförsäljare för Zizzi.

– Det är mode, tuffa trendiga kläder för damer och tjejer i storlekarna 42–56. Sedan kommer jag att komplettera det med underkläder, också det för generösare former, säger Jenny Wallberg Svensson.

Hon hoppas även på en del mer långväga kunder nu när Zizzi-butiken i Östersund tvingades slå igen.

– Jag tror att de som börjat köpa Zizzi-kläder kan tänka sig att åka hit till Strömsund nu i stället.

Jenny Wallberg Svensson har inte definitivt stängt några dörrar, men är inställd på att enbart hålla sig till damkläder:

– Det är många som varit på mig och tyckt att jag ska ha herrkläder också. Men jag har valt att hålla mig till det här konceptet med damkläder som visat sig funka runt om i Europa.

Klä Dej öppnar i Försäkringskassans gamla lokaler mitt emot kommunhuset i Strömsund på onsdag, så Jenny samt ytterligare en anställd jobbar nu för högtryck för att få allt klart till premiären.