Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny medicinstöld på samma avdelning

För två månader sedan berättade vi om en sjuksköterska på sjukhuset som anklagades för att ha stulit narkotikaklassade mediciner. Nu kommer en ny anmälan om ytterligare stölder på samma avdelning.

Sköterskan på avdelningen var nyanställd och det bidrog till att blickarna riktades mot henne när det försvunnit 14 tabletter av det starkt smärtstillande och narkotikaklassade läkemedlet Oxynorm. Dessutom hade det försvunnit en så kallad apodosrulle. Den kan liknas med en dosett fast på rulle. Det var lite oklart vad den ska ha innehållit.

Nåväl, den nyanställda sköterskan misstänkliggjordes och hon fick genomgå en drogtest – som friade henne. Men hon fick också frågan om någon i familjen hade drogproblem.

Efter den här incidenten flyttades sköterskan efter eget önskemål till en annan avdelning.

Allt det här skedde i maj i år. Nu har det kommit en ny polisanmälan som rör samma avdelning. Den här gången ska det ha försvunnit 30 tabletter av sömnmedlet Zopiklon.

Den sköterska som sist hamnade i skottgluggen finns alltså inte kvar och generellt sett kan man säga att det här rör sig om svårutredda ärenden.

För två månader sedan pratade ÖP med Vårdförbundets lokala ordförande, Barbro Englesson. Hon menade då att ett upptäckt svinn lika gärna kan bero på missade registreringar som i sin tur kan bero på stressad arbetssituation och bristfälliga introduceringar.

Nyanställd sjuksköterska fick frågor om drogproblem: "Jag har aldrig varit så kränkt i hela mitt liv"

Medicinstölder svåra att utreda

Arbetsgivaren har rätt att begära drogtest

– Hela personalen kan vara oskyldig