Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny minigalleria har öppnat i Östersund

I dag öppnade en helt ny typ av galleria i Östersund, där allt från frisörer, hudvård och massörer har samlats tillsammans med försäljning av kläder, accessoarer och annat.

Annons

Det är i lokalen för gamla Widells Mode på Storgatan 26 som livsstilsgallerian Aqui öppnat på 340 kvadratmeter i 2,5 plan.

– Tanken är att det här ska det gå att hitta lite av varje på ett och samma ställe när man klipper sig, säger ägaren Kristina Eurenius.

– Samtidigt som håret fixas erbjuds kläder, inredning, hudvård, massage och accessoarer i samma lokal.

Kristina Eurenius, som är frisör, utökar nu verksamheten rejält, och gallerian får totalt nio anställda. Det i ett läge när handeln allt mer börjar känna av lågkonjunkturen.

– Det är nu vi behöver det här för att vända den negativa trenden till något positivt.

Hon är också nöjd med att det händer andra saker på Storgatan, eftersom andra två butiker öppnar alldeles intill i form av Uno och Butik 122.

– jag hoppas det går bra när någon vågar satsar så här hårt, säger Maria Larm från Fåker som kollade in kläder medan maken passade på att klippa sig.

– Det måste till något nytt, för det är svårt att ha bara en affär i dag. Därför är det nog bra att ha flera ben att stå på.

Målgruppen för minigallerian är mor och dotter, och här ska man kunna fixa mera saker än bara håret.

– Jag har plockat in bitar som ligger nära till hands när man gör sig snygg inför en fest, men det passar också bra för grabbar som vill ge bort ett presentkot.

– Det är ett helhetskoncept som är lite nytt för Sverige, men som är mer vanligt i Danmark. säger Kristina Eurenius.