Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny offensiv värvning för ÖFK

Tio mål i division 1 och på många elitklubbars radar. Michael Omoh, 23, valde dock Östersund.
– Han har väldigt bra en mot en-egenskaper, säger Brwa Nouri.

På nytt väljer ÖFK att värva från Borlängeklubben Dalkurd. I fotspåren av Ammar Ahmed, Brwa Nouri och Rasmus Lindkvist kommer nu Michael Omoh till ÖFK.

Brwa Nouri spelade med Michael Omoh i Dalkurd och har bara goda saker att säga om den senaste värvningen.

– Främst är det en spelare med spetsegenskaper som man inte se överallt. Främst är han väldigt snabb och stark, säger nuvarande ÖFK-mittfältaren Brwa Nouri.

Den 23-årige nigerianen kan spela på flera olika positioner i offensiven. Efter fyra säsonger i Dalkurd gick hans kontrakt ut och Omoh har kopplats ihop med många klubbar i media, även allsvenska sådana.

I år är han bokförd för tio mål i division 1.

Vad är det då som gör att så många spelare går från Dalkurd till ÖFK?

– Det är nog så att vi spelar ganska likadan fotboll och så har klubbarna en god relation. Det är nog inte konstigare än så, säger Brwa Nouri.

Har du rekommenderat ÖFK för honom?

– Faktiskt inte nu. Däremot pratade vi i somras och då berättade han om att det verkade vara en intressant och fin förening.

ÖFK-spelarna har nu ledigt och återupptar träningen 14 januari i ÖP-hallen. Preliminärt börjar träningsmatcherna i slutet av februari, med matcher mot norska Stjördal/Blink och Rosenborg, 21 respektive 28 februari.

Så här långt är Dragan Kapcevic, Hosam Aiesh, Sebastian Lundbäck och Michael Omoh nyförvärv i ÖFK inför 2015, plus att fjolårets lånespelare Jonathan Azulay har skrivit kontrakt.