Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny ÖFK-stjärna kan bli proffs i Premier League – provspelar redan i eftermiddag

Sotirios Papagiannopoulos provspelar med Swansea City. ÖFK-stjärnan kan därmed vara på väg till Premier League och en proffskarriär i världens tuffaste liga.

Annons

Läs även: Ingen "Sotte" – men åtta andra ÖFK-spelare i veckans Norrlandselva

Det var på tisdagen som ÖFK:s mittförsvarare Sotirios Papagiannopoulos och assisterande tränaren Billy Reid åkte mot Wales och Swansea. Duon landade i Cardiff onsdag morgon och vid pass klockan 15 i eftermiddag planerar Swansea för en internmatch där "Sotte" ska finnas med på plan.

Enligt vad Sporten erfar är intresset från Swansea City inte nytt. Redan efter ÖFK:s vänskapsmatch mot Everton i mars i Liverpool, spetsade flera klubbar öronen kring den storväxte och snabbe svensken. Han var då en av de absolut bästa spelarna på banan.

Nu kan alltså Papagiannopoulos gå samma väg som Modou Barrow. Den vindsnabbe forwarden flyttade från Östersund till Swansea sommaren 2014. I dag är Barrow etablerad i laget. Så sent som i söndags mot Chelsea (2–2) spelade han en framträdande roll för sitt lag.

ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg bekräftar Sportens uppgifter om att ännu en ÖFK:are kan vara på väg mot brittisk toppfotboll. Men han betonar att det ännu så länge bara rör sig om provspel. Något transferfönster är heller inte öppet förrän i januari 2017.

– Vi och Swansea är tajta sedan många år. Samarbetet når nu ytterligare en dimension i och med att klubben visar intresse för vår mittback. Jag tror det bottnar i att "Sotte" är både stor, stark, snabb och har en bra passningsfot, säger Kindberg.

ÖFK:s framgångar i årets allsvenska börjar nu ge eko även bland större ligors scouter. Enligt Daniel Kindberg kommer det att finnas folk från både Premier League, Championship, (engelska andraligan) och Bundesliga på läktaren när ÖFK i nästa vecka möter Norrköping hemma.

Men varför så stort intresse specifikt nästa onsdag?

– Det är logiskt. De internationella klubbarna inleder nu sitt scoutingarbete i mer intensifierad form för att hitta nya möjliga spelare att köpa till efter årsskiftet.

26-åringen är ingen duvunge, utan har prövat på hetluften förut då han spelat för grekiska storklubben PAOK innan han flyttade till Östersund.

Om Sotirios Papagiannopoulos skulle falla Swansea City i smaken kommer han ändå återvända till Östersund och spela färdigt höstallsvenskan med ÖFK. En eventuell flytt kan komma ifråga tidigast efter jul. Han är i Swansea fram till och med söndag då Papagiannopoulos och Billy Reid återvänder till Sverige.

Läs mer om "Sotte": Kunde ha blivit grekisk mästare valde Östersund

Annons