Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny OS-satsning – på is

Zandra Reppe har tagit en ny sport till sitt hjärta. Och redan nu hägrar Paralympics. Det handlar om rullstolscurling.
– Vi har absolut medaljchans, säger hon.

Länstjejen går en intensiv höst och vinter till mötes. I slutet av oktober reser hon till Thailand för att delta i VM i bågskytte. Men innan dess (nu på fredag) åker hon på en inbjudningstävling i curling till Skottland.

– Det är en klassificeringstävling för att få vara med i stora mästerskap. Jag ska ta med mig läkarintyg som det ska göras en bedömning på, och sen så ska jag spela några matcher, berättar hon

Hur introducerades du i curling?

– Det var faktiskt genom jobbet jag fick testa på curling. Det är en sport som faktiskt liknar bågskytte en del. Du måste ha ett stort fokus för att lyckas bra.

Så sent som i våras gjorde hon sitt första SM.

– Jag var i väg på par-SM. Det var mer för att lära sig hur det går till; själva spelreglerna. Vi (laget från Östersund) åkte dit för att se och lära.

Zandra Reppe har i alla fall imponerat och kan redan nu vara på väg in i landslaget. Om allting går som det ska i Skottland bör hon finnas med i OS i Sotji.

– Eftersom det är fem spelare som tas ut så borde jag ha en rimlig chans. Lagen består av fyra spelare och en reserv. Kravet är att det ska var minst en spelare av varje kön, så det blir ganska känsligt med skador.

Om allting faller väl ut finns Zandra Reppe med i Sotji och Paralympics.

– Det vore fantastiskt kul. Det finns många bra länder som Skottland och Kanada. Men vi har absolut medaljchans.

Bågskyttet då, faller den satsningen bort? Nej då. I slutet av oktober satsar Zandra Reppe på medalj vid VM i Thailand.

– Det fungerar att satsa på båda sporterna, eftersom säsongerna inte krockar. Men konkurrensen har verkligen blivit stenhård i bågskytte. Det kommer att bli tufft i Thailand.

Orkar du med schemat och alla resdagar?

– Ja då! Inga problem. Det är så kul att åka runt och träffa nya människor och se nya miljöer. Det är något nytt i mitt liv och det känns väldigt spännande.