Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny pastor från Las Palmas

För första gången på närmare 20 år har Härjedalens pingstförsamling en anställd pastor. Det är Lars-Ivar Nilsson som bland annat varit ordförande för runt 85 000 pingstvänner.
Nu senaste kommer han från Las Palmas.

– Det känns lite som att komma hem, säger han om att flytta till Olingdal i Härjedalen.

De senaste vintrarna har Lars-Ivar Nilsson och frun Majred jobbat med Skandinaviska turistkyrkan på Kanarieöarna. Tidigare har han bland annat varit pastor i Smyrnakyrkan i Göteborg och ordförande för pingstförsamlingarnas samverkansorganisation, som samlar pingstförsamlingarna runt om Sverige. Då var det cirka 85000 medlemmar, betydligt fler än antalet medlemmar i Härjedalens pingstförsamling.

– Vi har gudstjänst för de som kommer och finns till för de som är i vår närhet. Om det är en stort eller litet sammanhang spelar ingen roll. Men visst önskar jag att vi sak bli fler, säger Lars-Ivar Nilsson.

Paret har byggt hus i Olingdal och Lars-Ivar, som egentligen har gått i pension, har fått en halvtidstjänst som pastor i Härjedalens pingstförsamling.

– När jag jobbade i Göteborg lärde jag känna Bertil Olingdal från just Olingdal. Vi blev väldigt goda vänner och sedan har vi besökt Härjedalen väldigt många gånger. Jag har också tidigare predikat och hjälpt till i församlingen på somrarna och nu har vi bestämt oss för att formaliserad det, säger han.

Lars-Ivar Nilsson växte upp i Bollnäs. Som liten fiskade han ofta i Ljusnan. Nu känns det lite som att komma hem.

– Vi har lärt oss att älska Härjedalen och folket här. Det är med stor glädje vi går in i detta, säger Lars-Ivar Nilsson.

Hur blir det att byta vintrarna i Las Palmas mot vintrarna i Härjedalen?

– Det har jag inget emot. Jag har saknat skidåkningen därnere, säger han.