Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny rapport visar: Så utbredd är prostitutionen i Jämtlands län

Länsstyrelserna i Jämtlands län, Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland har kartlagt hur prostitutionen på internet ser ut i respektive län. Rapporten visar att lägst antal sexannonser riktar sig mot personer i Jämtlands län.

Det är i samband med den nationella kampanjen "Du avgör!" mot sexköp på internet som Länsstyrelserna i Jämtlands län, Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland har släppt rapporten där prostitutionen i norra Sverige har kartlagts.

Rapporten visar att det finns 270 personer i länen som är utsatta för prostitution. Rapporten visar även att mycket få av dessa personer kommer i kontakt med hjälpinsatser.

I kartläggningen upptäcktes 509 sexannonser på internet. Flest annonser, 160 stycken, riktades mot personer i Västerbotten. Längst antal annonser riktades mot personer i Jämtlands län, 71 stycken. Flest antal personer som är utsatta för prostitution i norra Sverige finns i Luleå, Umeå, Sundsvall och Östersund.

– Den här rapporten är en viktig del i arbetet med att bekämpa prostitution och människohandel. Kartläggningen ger oss en övergripande bild av hur prostitutionen i länen ser ut på nätet och hur vi kan utforma det fortsatta arbetet mot prostitution i länen, skriver Eva Norlin, regionskoordinator mot prostitution och människohandel i de norra länen, i ett pressmeddelande.

Mer läsning:

DEBATT: Straffet för sexköp måste skärpas

Få fälls för människohandel med barn - majoriteten av alla ärenden läggs ner

Granskning: Sexhandel vanlig i norr – inga svårigheter att köpa sex här