Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny restaurang på Storgatan

Storgatan 29 i Östersund är en adress förknippad med mat sen flera decennier. Nu löper eran vidare då en ny restaurang startar på fredag.

Det är barndomskamraterna Tomas Johansson och Kristian Elfvendahl som tillsammans öppnar Restaurang T&K. De kommer att satsa på närproducerad mat i första hand och ekologiskt i mesta möjliga mån.

Båda har trots sin relativa ungdom drygt tio år i yrket. Kristian har tidigare arbetat på Simon&Victor, Marité och Innefickan. Tomas på GIII, Bishop Arms och Hotell Liseberg Heden i Göteborg. På det senare stället stod ekologisk mat i fokus. Det kunnandet kommer matgästen att märka även nu då killarna öppnar nytt på fredag.

De två krögarna kommer att erbjuda färdiga två- och trerättersmenyer på temat gården, sjön, skogen och fjället. Menyerna kommer att förnyas fyra gånger per år.

Att starta en restaurang innebär en stor utmaning och många påfrestningar. De senaste fjorton dagarna har de arbetet 15 timmar per dygn. Dels med ombyggnad av lokalen och dels med att ta fram en ny meny.

– Fram till premiären på fredag provlagar vi menyn, fast därefter blir det nog fortsatt lika många timmars jobb den närmaste tiden, säger Kristian.

De kommer att ha en anställd. Det blir lunch- och kvällsöppet med fullständiga rättigheter.

– Vår idé är att servera näringsnyttig, närproducerad mat och visa på de fantastiska råvaror som finns i Jämtland, säger Tomas.

Båda erkänner att det känns otroligt nervöst så här dagarna före premiären.

– Vi vill bevisa för oss och alla andra att vi har det som behövs för att driva en restaurang. Vi har startat ett aktiebolag och gjort allt riktigt från grunden, säger Tomas.