Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny seger för Brunflo

Ishockey, division 2

Brunflo–Strömsund 7–3 (3–2, 1–0, 3–1)

Mål, Brunflo: David Millner, André Sundqvist, Rasmus Bodin, Olle Ericsson, Andreas Palmqvist, Joel Hellström, Olle Persson. Strömsund: Robin Sidén, Henrik Larsson, Per Norlén.

Skott: 52–19

Brunflo är fortsatt svårslaget i division 2-serien. Segern mot Strömsund var dock inte någon av lagets bättre matcher.

– Vi krånglade till det mot deras styrspel. Ofta fastnade vi i mittzon och fick spelvändningar mot oss, säger Brunflotränaren Mats Palmqvist, som tog time out i mitten av andra perioden.

– Det blev till att stuka om i laget och gå ned folk för att väcka grabbarna.

Efter det såg det bättre ut för hemmalaget, som kunde rycka undan.

Bra i Brunflo: Pierre Larsson, som är en rutinerad kraft på backsidan.

Bra i Strömsund: Jocke Carlsson pigg framåt och så visade sig målvakten Jesper Norlin stark när han fick många skott på sig.

Bräcke-Njurunda 0–8 (0–1, 0–3, 0–4)

Hemmalaget var skäret efter hela tiden och gjorde årets kanske blekaste insats.

– Annars har det gått över förväntan. Jag trodde att det skulle bli vi och Järpen som kämpade längst ned. Men vi behöver fler spelare. Truppen är för tunn. I dag var vi bara 14 spelare och det håller inte, säger Jens Östlund, som dessutom kommer att rapportera en händelse till förbundet.

Domaren visade ut 25 personer från ishallen när han upptäckte att någon på läktaren visslade och störde matchen.

– Visslingen lät som en domarpipa, men i stället för att visa ut den skyldige tog domaren och skickat ut en hel sektion, 25 personer, som inte var i närheten av visslingen. Kollektiv bestraffning är straffbart enligt svensk lag. Vi kan inte ha såna här pajaser som gör så här, då är vi ute på djupt vatten. Det här måste jag ta upp med förbundet, säger Jens Östlund.

Nälden-Ånge 3–0 (1–0, 1–0, 1–0)

Mål: Andreas Schjelvan, Kevin Åsberg, Mattias Wängman.

Skott: 31–27.

En drypsäker seger för Nälden som knappt släppte till ett farligt avslut från Ånge.

– Vi var bra och alla spelare får högt betyg. 3–0 var i underkant, säger Fredrik Alcén, vars lag verkar ha hittat en bra rytm i spelet, både försvar och anfall verkar fungera.

Basket, division 2 damer

Östersund U-Sundsvall 81–39 (35–15)

Östrsund: Emelie Aronsson 21, Isabell Aronsson 17, Olivia Björk 15, Hanna Nordin 14, Cecilia Nordin 8, Julia Wikström 4, Moa Edström 2.

Östersund, med fyra division 1-spelare, gjorde en helgjuten insats och hade lagspel som helt överglänste Sundsvall.

– Vi hade fem spelare födda 2000 och 2001, men ändå var vi mer rutinerat än Sundsvall. Dessutom hade vi bättre lagsammanhållning och spelade mer som ett lag, säger coachen Kristian Zahr.

Bäst var systrarna från Lit, Emelie och Isabell Aronsson, som krigade friskt och peppade sina lagkamrater.