Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny seger för Nälden – men det blir inget division 1-spel

Nälden bortaslog Ånge och tog sin sjunde seger i årets division 2. Nu väntar alltvåan – men utan ambition att gå upp.
– Klubben är inte rustad för ettan. Vi har inte den ekonomi som krävs, menar tränaren Peter Carlsson.

Två matcher i den elfte och näst sista omgången avgjordes under trettondagen. Nälden bortavann mot Ånge med 3–0, sedan målvakten Oscar Stigebrand spikat igen kassen.

I Dunderhallen lyckades Strömsund krångla sig ur ett tidigt grepp och vinna mot Järpen med 6–4.

– Det enda som var bra i dag var segern. Vi har tränat väldigt dåligt på grund av alla helger och dessutom har vi så väldigt få spelare. I dag fick vi en skada så vi var bara elva man, berättar Strömsundstränaren Roger Allberg.

Järpen, som är utan seger, krigade bra och bjöd upp till kamp. Laget ledde också en gång i matchen, men tappade framför allt i tredje perioden, då Strömsund gick från 2–2 till 6–4.

Spelaren i fokus när Nälden vann mot Ånge, var målvakten Oscar Stigebrand. Han började säsongen i Brunflo, men valde att gå till Nälden tidigare i vinter.

Stigebrand var bäst på plan, speciellt i tredje perioden, då han stoppade ett antal farliga avslut.

– Det här var så bra match som man kan få se i den här serien. Jag är brydd att Ånge är så långt ned i tabellen, säger Peter Carlsson i Nälden.

Nälden – som vann sin sjunde seger på elva matcher – är sedan länge klart för alltvåan, men där handlar det bara om att delta, inte om att gå upp i division 1.

– Klubben har sagt att de inte är rustad för att spela i ettan. Man har inte ekonomi för det. Men vi ska förstås försöka ta så många poäng som möjligt, menar Carlsson.