Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny seger för Sandra som siktar mot OS

Sandra Hansson tog andra raka segern i Vasaloppets damklass.
Starkt med tanke på hennes sjukdomsjournal under säsongen.
– Det är en större bedrift att vinna i år, sade hon glädjestrålande.

Att en Hansson skulle vinna damklassen av Vasaloppet var inte oväntat. Det blev också en tvekamp mellan Sandra Hansson och Jenny Hansson, precis som i fjol.

Sandra hade ledningen i början, de båda var tillsammans efter halva loppet men precis som herrvinnaren Daniel Tynell satte Sandra Hansson in segerrycket en dryg halvmil innan mål.

– Jag kände mig stark i början men hade ingen riktig koll på var Jenny var. Sen ramlade jag och blev lite stressad och vips så var Jenny där när jag vände mig om.

– I slutet av loppet ropade min tränare Per Gunnar Mikkelsplass att den som är starkast i huvudet vinner. Jag provade att rycka och det var bara att stå på för fullt resten av loppet, fortsatte hon.

Sandra Hansson fick snabbt en lucka och vann till slut med en dryg minut.

var Sandra Hansson tvåa i Tjejvasan, och fick då ett bra formbesked. Egentligen ett oväntat bra besked för Sandra Hanssons säsong har mest bestått av möte med läkare.

– Först fick jag problem med bihålorna och tvingades operera mig. En vecka senare fick jag göra om den operationen och kom hem på nyårsafton. Sen fick jag körtelfeber och då sade läkaren att normalt sett ska man vila tre månader från träning och han trodde inte att jag skulle kunna åka Vasaloppet, berättade hon.

februari gjorde Sandra Hansson comeback sedan hennes blodvärde snabbt blivit bättre, och sedan hittade hon formen snabbt.

Med två raka segrar i Vasaloppet känner sig Oslobaserade Hansson redo för nya utmaningar.

– Jag skulle gärna vilja prova tremilen i OS nästa år, det är klassisk stil. Men då borde jag nog åka SM i år och jag har problem att tävla i Sverige eftersom jag inte har någon vallare till hjälp här. Jag får väl slå en signal till Gunde Svan och höra om han kan ordna någon åt mig, avslutade hon.

Vålådalsåkaren Jenny Hansson sfick en kämpig resa från Sälen till Mora och hade tidigt krampkänningar i armarna och överkroppen. Hansson har inte repat sig riktigt efter sjukveckan innan Tjejvasan förra lördagen då hon slutade sjua.

– Förra året kändes det som jag förlorade förstaplatsen. I år är jag jättenöjd med andraplatsen. Jag har verkligen kämpat och det är jag jättenöjd med. Men man klarar inte av att vinna ett sånt här tufft lopp om man inte är fräsch i kroppen. (TT)