Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny skiva och höga förhoppningar

Melodisk dödsmetall tillsammans med ödesmättade kyrko­körer, så beskriver Östersundsbandet Souldrainer sin nya skiva ”Heaven’s Gate”.­

Annons

– Det känns fantastiskt, otroligt skönt att hålla i den och lukta på den. Det har varit mycket jobb som ligger bakom, nu är det bara att invänta domen från andra, säger sångaren och gitarristen Marcus Edvardsson.

”Heaven’s Gate” släpps i dag på skivbolaget ViciSolum Productions, både som skiva och digitalt på Spotify och Itunes.

Dödsmetaltrion bildades 1999 och består förutom av Marcus Edvarsson av Joakim Wassberg och Sverker Berggren som vikarierar för Arttu Malkki.

Bandmedlemmarna spelar även i andra bandkonstellationer som Aeon, Sanctification, And Angels Wept och The Equinox ov the Gods. Souldrainer har nyligen inlett ett samarbete med ett tyskt bokningsbolag och hoppas på spelningar både i Sverige och ute i Europa.

– Än så länge har vi bara en spelning bokad till nästa höst, på en festival i Norge. Men vi har höga förhoppningar, berättar Marcus Edvardsson.

Hur vill du beskriva ”Heaven’s Gate”?

– Det är mustiga körer som fyller upp bakgrunden, stora gitarrer, stort ljud helt enkelt, säger han.