Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny skylt ska rädda liv

Konstnären Ingrid Roth tände direkt på idén, den idé som gick ut på att måla en tavla för att rädda liv.

Annons

För en månad sen ringde Björn Wahlberg på Grizzly till Ingrid Roth. Han tyckte att skyltar långs vägarna som varnar för barn är tråkiga. Varför inte göra en roligt och fin skylt, tänkte han.

– Jag ringde till Ingrid och presenterade min tanke. Att varna för barn tycker jag var trist. Varför inte skapa en skylt utan pekpinnar och förbud. Jag ville se en skylt som man blir glad av men som upplyser om att det finns barn i området, berättar Björn.

Ingrid Roth tog med sig Björns idé hem till ateljén.

– Jag började skapa direkt utifrån det Björn sagt och gav mig inte förrän tavlan var klar, berättar Ingrid.

Det fina i kråksången är att tavlan nu kan köpas av gemene man. Och pengarna går till CRTF - cancer och trafikskadades riksförbund.

– Vi vill förmå bilister att med ett glädjande budskap sänka farten på en sträcka där det finns barn, exempelvis villaområden och bostadsområden. För varje såld skylt går 62,50 kronor till ett öronmärkt kontor hos CRTF, berättar Björn Wahlberg.

Tillsammans hoppas de två på att sälja 16 000 skyltar fram till nästa höst över hela landet. det skulle i så fall inbringa 1 miljon kronor till CRTF.

Och bara så ni vet - skylten är helt miljövänlig, fri från såväl PVC som tungmetaller och tryckt av färg utan lösningsmedel. Kan stå ute i ur och skur.

All produktion kring varningsskylten Barn sker i Östersund.