Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny sportbar planeras öppna i Östersund

I maj kan Östersund få sitt nyaste tillskott av sportbar. Stars and Stripes hoppas kunna öppna i Husets gamla lokaler.

Amerikanskinspirerad restaurang med sport som komplement. Så kallar Stars and Stripes vd och etableringschef Mikael Lagman företagets koncept.

– Man kan inte nischa sig på enbart sport, säger han.

Stars and Stripes har säte i Karlskrona. Företaget bildades för två år sedan och har redan hunnit med att starta restaurang i sex svenska städer.

Nu vill de öppna Östersund. Efter att ha tittat på ett flertal lokaler har de fastnat för den lokal på Prästgatan som kallas för Huset.

– Det är den lokal vi tittar på nu och har som prio ett. Om allt går enlig planerna så blir det här en av de största Stars and Stripes som vi öppnar och vi har även tänkt använda lokalerna till nattklubb och konferens i lokalerna, säger Mikael Lagman och fortsätter:

– Vi har gjort en noggrann marknadsundersökning som visar att det finns ett stort behov av sådan här verksamheter i Östersund.

Stars an Stripes är en franchiseverksamhet och innan etableringen i Östersund kan bli av måste alla detaljer, så som till exempel finansiering, vara på plats.

– Allt kan falla på en enda liten detalj, till exempel har vi finansieringsbiten att ta hänsyn till innan allt är klart, säger Mikael Lagman.

En franchisetagare finns, och ritningarna på den nya restaurangen/sportbaren börjar ta form. Mikael Lagman hoppas på att alla detaljer ska vara på plats innan januaris slut. Sedan väntar en del renoveringar av lokalerna.

Går allt enligt planerna hoppas han på att öppna Stars and stripes i Östersund i maj.

– Eller senast i augusti, beroende på hur det går med renoveringarna.

Ägarna av Stars and Stripes har tidigare drivit Oléarysrestauranger.