Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny sportbutik öppnar i Lillänge

/

En ny sportkedja öppnar i Lillänge lagom till julhandeln. Norska XXL Sport har skrivit kontrakt med fastighetsägaren Persson Invest som har lagt ut bygget av 4 000 nya kvadratmeter lokal på anbud.

Annons

Just nu är bygget ute på anbud bland byggbolagen, för det är ett helt nytt hus som krävs om XXL Sport ska få plats.

Jula kommer att få en ny granne med andra ord, i stället för det lilla gröna huset längs med vägen där en pizzeria och mobiltelefonfirman MRC hittills legat. Det gröna huset ska rivas för att ge plats åt den nya sportkedjan som passar i ett köpcentrum.

– Vi har pratat med dem i flera år. Vi har en lång lista med firmor som passar i ett köpcentrum. Vi har bearbetat många, säger vd för Persson Invest Fastighet Ulf Ejenstam.

Han är nöjd över kontraktet. Persson Invest hade svårt att fylla sitt nybygge i början, där Ica Kvantum och Systembolaget nu är inrymt. Men nu följs planen att fylla ut totalt 20 000 kvadratmeter runt Jula, säger Ulf Ejenstam. Med XXL Sport kommer det att fattas cirka 7 000 kvadratmeter nybyggen.

– Vi har en lokal som står tom men den är bara på 600 kvadrat så den är svår att hyra ut. Den är inte lagom för någon, säger han.

XXL Sport har 17 butiker i Sverige och växer snabbt i norden. Senast i november öppnade de två nya butiker. I oktober 2013 svarade företaget på sociala medier på en direkt fråga om de skulle öppna i Östersund. Då var svaret att de inte hade några planer på det. I närtid.

Men de verkar alltså ha ändrat sig sedan dess.

– Vi är nöjda, säger Ulf Ejenstam som inte vill uttala sig om vilken kedja som XXL Sport konkurrerar mest med.

– Jag kan inte sportmarknaden. Jag hyr bara ut, säger han.

Annons