Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny sportoffensiv med inriktning mot skid-VM

Nu satsar ÖP och LT ännu hårdare på sport och framför allt på skidor. Dessutom anställer vi från 1 november en sport­reporter med genuin jämtländsk bakgrund.

– Vi vet att våra läsare uppskattar vår skidbevakning så det känns fantastiskt att vi får utvecklas ytterligare där, säger Per Hansson, som från och med 1 oktober är tillförordnad sportchef på LT/ÖP.

Patrick Sjöö har tidigare varit sportchef på LT/ÖP i tre år och innan dess även chefat på ÖP-sporten.

Nu ges han en ny roll. Under vintern 2014 och 2015 ska Sjöö leda ett projekt där han jobbar mycket med tv, framför allt kring skidor. Han kommer därför att även fortsättningsvis synas på op.se och ltz.se, då i sin nya roll.

– Vi jobbar med ett otroligt spännande skidprojekt inför VM som offentliggörs lite längre fram i tiden.

– Jag har dessutom förmånen att få jobba intensivt kring skid-VM, där mitt uppdrag är att hålla i våra dagliga tv-sändningar från Falun, berättar Patrick Sjöö och fortsätter:

– Utöver det kommer jag även att arbeta med andra koncerngemensamma satsningar inom MittMedia, bland annat när det gäller trav. Jag fortsätter med min blogg och tänker även skriva en och annan krönika i LT och ÖP.

Med Patrick Sjöö i en ny roll tar MittMedia, där LT och ÖP ingår, ytterligare ett steg i den storsatsning som görs på sport.

Sedan tidigare har MittMedia lanserat satsningar som Fotbollspuls och Travsurr, och sände under OS i Sotji tre webb-tv-program om dagen. Tidigare sportmedarbetaren Per Hansson, går nu in som tillförordnad sportchef för LT och ÖP.

– Det känns spännande att vara med i den satsning som vi gör. Vi vill fortsätta ge läsarna och tittarna nya häftiga upplevelser, säger Per Hansson.

Från 1 november anställer sportredaktionen även Lisa Johansson när Stefan Lundin blir printredaktör på ÖP.

Lisa är utexaminerad från Journalisthögskolan i Göteborg och känd av ÖP:s läsare efter två somrar som vikarierande allmänreporter.

– Jag är brett sportintresserad och det känns därför inspirerande att få bli en del av sportredaktionen här på hemmaplan, säger Lisa, som är född och uppvuxen i Orrviken.

Comeback på sportredaktionen gör dessutom Patrik Sjödin, i en kombinerad roll som reporter och administrationsansvarig.

På sportredaktionen jobbar dessutom Hans Andersson och Martin Nilsson kvar.

Mattias Eriksson

sportchef, Mittmedia