Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny storm väntar länet

SMHI varnar för storm i Jämtlands län från och med i eftermiddag. Det är främst fjällområdena som kommer att drabbas av ovädret.

Annons

Onsdagen kommer att bjuda på hårt väder i hela länet. Men enligt SMHI:s beräkningar kommer läget att vara som mest kritiskt i Härjedals- och jämtlandsfjällen. Där blir det storm med mycket nederbörd och snödrev. Det varnas för vindar på 16-22 meter per sekund.

I natt väntas ännu hårdare vindar dra in över länet på 20-24 meter per sekund. SMHI varnar för mycket hårda vindar i lägre terräng och tätt med snöbyar.

Länsstyrelsen i Jämtlands län skriver på sin webbsida att vädret kan komma att innebära svårigheter i trafiken, i synnerhet i fjällen.

Under onsdagsförmiddagen kommer länsstyrelsens krisorganisation att genomföra en regional telefonkonferens med bland andra kommuner, el- och telebolag, polisen, Trafikverket och SMHI.

"Syftet med konferensen är bland annat att skapa en gemensam lägesbild och inventera behovet av samarbete och samordning", skriver Länsstyrelsen på sin webbsida.