Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny storm väntar länet

SMHI varnar för storm i Jämtlands län från och med i eftermiddag. Det är främst fjällområdena som kommer att drabbas av ovädret.

Onsdagen kommer att bjuda på hårt väder i hela länet. Men enligt SMHI:s beräkningar kommer läget att vara som mest kritiskt i Härjedals- och jämtlandsfjällen. Där blir det storm med mycket nederbörd och snödrev. Det varnas för vindar på 16-22 meter per sekund.

I natt väntas ännu hårdare vindar dra in över länet på 20-24 meter per sekund. SMHI varnar för mycket hårda vindar i lägre terräng och tätt med snöbyar.

Länsstyrelsen i Jämtlands län skriver på sin webbsida att vädret kan komma att innebära svårigheter i trafiken, i synnerhet i fjällen.

Under onsdagsförmiddagen kommer länsstyrelsens krisorganisation att genomföra en regional telefonkonferens med bland andra kommuner, el- och telebolag, polisen, Trafikverket och SMHI.

"Syftet med konferensen är bland annat att skapa en gemensam lägesbild och inventera behovet av samarbete och samordning", skriver Länsstyrelsen på sin webbsida.