Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny tredjeplats för Frida Hansdotter – slagen av suveräna Shiffrin

Frida Hansdotter visar fin form.
I Flachau knep hon en tredjeplats i slalom bakom Mikaela Shiffrin och Bernadette Schild.
Samtidigt blev Anna Swenn-Larsson sjua och Estelle Alphand placerade sig på 16:e plats.

Efter ett första åk där Frida Hansdotter var bästa svenska med en tredjeplats, 74 hundradelar efter ledaren Bernadette Schild, var det ett laddat gäng som gav sig ut för det andra åket i Flachau i en backe som var mjuk efter allt regn som fallit från himlen.

Totalt var det tre svenska åkare som tog sig vidare till andra åket då även Anna Swenn-Larsson, sjua, och Estelle Alphand, 19:e, placerade sig bland de 30 främsta.

Då kom det också att bli två svenskor bland de tio främsta. Swenn-Larsson åkte in på vad som visade sig resultera i en tiondeplats efter det andra åket, hennes tredje tiondeplats i rad.

Frida Hansdotter var med och utmanade om en pallplats efter sitt första åk, för sjunde gången i rad i Flachau. Då slog hon till med ett riktigt kanonåk och gick i mål som ledare med 1,19 ned till närmsta konkurrent.

Ett åk som satte press på Mikaela Shiffrin och Bernadette Schild som var tvåa och etta i det första åket.

Tyvärr för Hansdotters del svarade Shiffrin med ett jätteåk och gick i mål 1,43 före Hansdotter. Ett åk som också räckte till seger då Schild inte mäktade med att matchan amerikanskans åk och gick i mål som tvåa, 94 hundradelar bakom Shiffrin.

Något som innebar att Hansdotter blev trea, 1,43 bakom Shiffrin, för en ny pallplats.

Anna Swenn-Larsson slutade sjua, 2,84 bakom Shiffrin, medan Estelle Alphand slutade på plats 16, 3,88 bakom segrarinnan.

Shiffrin utmanas i Flachau - Frida trea och Anna sjua