Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya arbetssätt på hälsocentralerna i länet – det här gäller från och med måndag

 
Corona: Sjukvården
Visa alla artiklar

Region Jämtland Härjedalen kommer att ändra arbetssätten på hälsocentralerna. Bland annat kommer dörrarna hållas stängda.

Regionen uppmanar dig som patient och att först gå in på 1177.se och läsa den senaste informationen och rekommendationerna om covid-19, vilket är sjukdomen som orsakas av det nya coronaviruset.

Sedan kommer dörrarna till hälsocentralerna att vara stängda, så du kan inte gå in. Det kommer att finnas information eller värdar utanför som kommer att ställa några frågor om din hälsa och eventuella symptom. Detta för att de som kommer till hälsocentralen inte riskerar att få eller sprida smitta.

Om du ska besöka lättakut eller öppna mottagningar så måste du ringa till hälsocentralen. Alla telefontider kommer att utökas till minst 8-17. Hälsocentralerna försöker hantera samtalen så snabbt det går, men ber om förståelse om det tar lite tid.

Om du har en bokad tid på din hälsocentralen och känner dig helt frisk från förkylningssymptom så är du välkommen som vanligt. Du kommer att bli insläppt.

Det kan hända att vissa inbokade patienter måste avbokas, men i de fallen kommer du bli uppringd och få besked.

Även grupper, som till exempel föräldragrupper, kan du gå till som vanligt så länge som du är känner dig helt frisk och är symptomfri.

Detta gäller tills vidare. Sjukvårdsrådgivning sker även fortsättningsvis på 1177, men även där kan belastningen vara hög. Vid livshotande tillstånd ska du alltid ringa 112.