Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya bluffakturor i omlopp

Ett företag som kallar sig Svensk Sökmotorregistrering AB har skickat en faktura till Härjedalens Pingstförsamling där de uppmanas att betala 4 685 kronor. Företag och församlingar i hela landet har de senaste dagarna fått bluffakturorna.

Annons

Företaget bakom fakturorna är sedan tidigare uppsatt på Svensk handels varningslista.

Härjedalens Pingstförsamling har fått en faktura från företaget ”Svensk sökmotorregistrering i Stockholm AB” där det står att de ska betala in en avgift på nästan 5 000 kronor för något som heter ”12 mån. Sökmotorregistrering web 60”.

– Men när jag läste det finstilta, såg jag att det egentligen var ett erbjudande om att teckna avtal om en tjänst. Men det står ingenstans, förutom i den mycket finstilta och ganska ord- rika delen av skrivelsen, säger Lars-Olof Eliasson i Härjedalens Pingstförsamling.

Företaget lovar en sökmotorregistrering under ett års tid för 3 892 kronor. För den summan blir kundens hemsida registrerad under tolv månader till minst 60 sökmotorer och länkregister. Automatisk indexering av hemsidans sökord, samt fri support och utvärdering ska ingå i erbjudandet. Tillkommer gör moms på 973 kronor.

Eva Dahlén ansvarar för Svenska handels varningslista. Hon skriver i en kommentar på hemsidan att anledningen till att de publicerar företaget (Svensk sökmotorregistrering i Stockholm AB) på varningslistan ”är att erbjudandet är utformat som en faktura och är därför vilseledande”.

Lars-Olof Eliasson säger att det är viktigt att informationen om bluffakturorna sprids.

– Annars blir det för lättförtjänta pengar som de inte gjort sig förtjänt av.

Företagets bankgiro är registrerat på Kalyun Sweden AB vilket är Svensk Sökmotorregistrerings tidigare namn. Adressen Renstiernasgata 28 i Stockholm användes tidigare av bland annat bluffbolaget Ensidia KB. Svensk Sökmotorregistrering AB har en registrerad adress i Göteborg.