Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya datum och orter för Tour De Ski

Tour de Ski har på tre år blivit något av en mellandagsklassiker för skidintresserade. Nu är det slut på det.
Tourens framtida startdatum lär bli nyårsdag­en.

Annons

Nyheten om det nya startdatumet för Tour de Ski lär uppskattas av de aktiva som får chansen att vara mer hemma under julhelgen ... förutsatt att FIS klubbar det förslaget.

– Det blir fastställd 100 procent först på vår kalenderkonferens senare den här månaden, säger FIS racingdirektör Jürg Capol till langd.se.

Nyårsdagens första lopp kommer troligen att gå i Oberhof (precis som i vintras) där man också räknar med att ha en mer showartad öppningsceremoni kvällen innan.

Även i övrigt verkar det som att programmet kommer att finjusteras en aning.

drar cirkusen vidare till Tjeckiens huvudstad Prag där man liksom tidigare år kör en stadssprint – dock verkar det bli det enda tourstoppet i Tjeckien.

– Nove Mesto, som har varit med från starten, kan försvinna. Toblach i Italien kommer troligen in i stället, säger Capol till langd.se.

Med två till tre tävlingsdagar i den norditalienska alporten blir logistiken för teamen något enklare att lösa, inte minst med tanke på att man får en klart kortare resa till sista tävlingsorten Val di Fiemme. Där är den avslutande klättringen upp för Alpe Cermis given på programmet.