Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya direktiv för Bergs kommuns bostadsägande

Det är fel att koncentrera kommunens bostadsinnehav till enbart Svenstavik, Hackås och Myrviken. Det anser oppositionen i Berg som också nu fått gehör för sin åsikt.

När kommunfullmäktige på tisdagen skulle ta ställning till en ny handlingsplan för det kommunala bostadsbolaget Bergsbostäder ströks därför de tre öronmärkta orterna från programmet.

Det skedde efter votering 16-18. Socialdemokraterna och vänstern fick stöd för sitt krav av Moderaterna, Miljöpartiet samt Monica Hult (BE).

– Kommunen måste även ta ansvar för den södra kommundelen. Därför är det fel att redan nu besluta att koncentrera bostadsbeståndet till enbart de tre större orterna i den norra delen, ansåg Elise Ryder-Wikén.

En utförsäljning av delar av bostadsbolagets fastigheter ska nu tas fram där såväl orter som ekonomiska kalkyler ska presenteras kommunfullmäktige inför beslut.

Enligt bostadsbolagets ordförande Kent Karlsson (BE) är en utförsäljning nödvändig.

– I dag är vårt bostadsbestånd utspritt över hela kommunen. Det blir för dyrt. Därför måste vi koncentrera det kvarvarande beståndet till färre orter, säger han.

Socialdemokraterna ville även ha en konsekvensanalys för de orter där fastigheter kommer att avyttras, men det kravet röstades ned.