Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya EU-medel till uppfinningar

De finns ännu inte, uppfinningarna. Men för att de ska uppfinnas kommer nu 3 miljoner kronor i stöd från EU.

Annons

3 helt nya friska miljoner kronor har tilldelats regionförbundet av Tillväxtverket. Meningen är att pengarna ska gå till det som både EU och regionförbundet prioriterar; projekt som leder till "Innovationsdriven samhällsutveckling i världsklass".

Regionförbundet har gjort en analys av vilka styrkor och svagheter som talar för och emot att det blir skjuts i nya uppfinningar. Nackdelen är att det är få som har kunskap och kompetens för att göra det möjligt. Fördelen är att regionen har ett starkt förhållande till sport och fritid och upplevs som handlingskraftig, enligt ett dokument som förbundet sammanställt.

Men nu finns i alla fall 3 miljoner kronor att lägga på idéer som leder till tillväxt och förnyelse.

– Målet är att samla innovationsarbetet i regionen, baserat på en tydlig strategi och en konkret handlingsplan. Det ska finnas ett tydligt stödsystem, där alla aktörer inklusive näringslivet själva är medvetna om sina respektive roller och vet vilket stöd som finns att tillgå i olika utvecklingsfaser, säger Robert Uitto (S), regionråd, i ett skriftligt utskick.