Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya försök att hitta försvunnen man

En 78- årig dansk medborgare har sedan midsommar varit mystiskt försvunnen.

I helgen kallar organisationen Missing People till ett nytt försök att hitta honom.

Annons

– I just det här söket är inte förhoppningen att hitta honom vid liv. En sådan här gång är det de anhörigas känsla att få göra ett avslut som blir det viktiga, säger Birgitta Jonsson, Missing People.

Natten mot midsommardagen, lördag den 22 juni, försvann mannen från sin bil parkerad vid infarten till bostadsområdet Ulvkälla i Sveg.

Trots omfattande sökinsatser i området tiden efter har han fortsatt vara försvunnen.

Nu gör organisationen Missing people – som deltog i sökandet i somras – ett nytt försök. På lördag från klockan 09.30 så samlar de frivilliga vid Folkets hus i Sveg.

Birgitta Jonsson är kontaktperson för Missing People i helgen.

– Vi jobbar ideellt för att hjälpa anhöriga att hitta saknade. Och nu har vi fått ett uppdrag av mannens maka att hitta honom. När samhällets resurser tar slut så ser vi att det finns ett behov att hjälpa anhöriga att få veta vad som hänt, säger hon.

Ungefär 200 personer deltog i det första söket uppger Birgitta Jonsson.

– Det är de som är med och söker som är hjältarna. Förra gången var det en enorm insats av Svegsborna. De ska ha en enorm eloge för att de kom och hjälpte till. Vi hoppas att det kommer lika många den här gången.

Sökandet görs mitt i älgjakten.

– Vi kommer inte att gå in på områden där de jagar älg, säger Birgitta Jonsson.

• Om man vill vara med och leta hur gör man då?

– Då kommer man till Folkets hus i Sveg på lördag. Där segmenterar vi upp vilka områden som ska sökas av. Förhoppningsvis så kommer det att finnas gruppledare från Missing People så att det räcker till alla grupper. Vi kommer att söka i ett väldigt lugnt tempo. Ica i Sveg ställer upp med lite frukt och dryck. Alla kommer att få information på plats hur vi ska söka, vad vi ska söka och vad man kan förvänta sig att hitta under ett sånt här sök.

Detta har hänt

78-åringen var i somras tillsammans med sin hustru på bilsemester och på väg norrut genom Sverige.
Midsommarafton på kvällen kom han till Sveg där han stannade med bilen, en silverfärgad Mercedes, vid infarten till bostadsområdet Ulvkälla, 150 meter från korsningen där E45:an fortsätter söderut mot Mora.
Paret bestämde sig för att övernatta i bilen. Någon gång mellan midnatt och fem på morgonen har mannen lämnat bilen. Vid fem på morgonen vaknade frun och mannen var borta.
Mannen är 190 centimeter lång, kraftigt byggd och har vitt hår som är tunt längst upp. Vid försvinnandet var han klädd i blåjeans med hängslen och en grå t-shirt med lila ränder. Han kan även ha haft en brun tröja med knappar ovanpå.
Vid tips eller iakttagelser ring polisen på 114 14.