Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya forum för politiska samtal behövs

Annons

Nu har vi fått regeringsskifte och nya konstellationer i kommuner och landsting. Hur det blir vet väl ingen än, och många av oss pensionärer tvivlar på att det blir någon skillnad.

Vi har en känsla av att våra frågor kom bort i valrörelsen som till exempel den orättvisa skatten. Alla politiker nämnde väl kanske så där i förbifarten att det var fel, men därifrån till ett klart ställningstagande kom man inte.

Att de som har den sämsta pensionen får en liten förbättring är naturligtvis bra. Men den nya politiska sanningen består; de svaga får det allt besvärligare.

En annan allvarlig känsla lämnar bismak i munnen. Nämligen att det inte är någon mening att bry sig. Den politiska debatten som utgår ifrån de starka i Stockholm lämnar vardagsperspektivet för den vanliga svensken, såväl för oss pensionärer som för andra, utanför. Solidaritet och rättvisa får komma sedan. Om vi får råd.

Jag anser att det saknas en ärlig samhällsdialog, där de politiska partierna redovisar sina visioner, planer och val så att vi får kunskap. Samt att man lyssnar på människors oro inför framtiden.

I dag går människor inte med i politiska partier och i bästa fall får medlemmen som ännu finns kvar information på mötet. Men det mesta av vad som sker får man läsa tillrättalagt i tidningarna.

Därför borde det skapas nya forum för politiska samtal. Vi inom PRO har 40 föreningar i länet som gärna ställer upp. Och vi känner till betydelsen av utbildning, arbete och samhällsbygge, om nu någon skulle tvivla på det.

Leif Persson

ordförande PRO Jämtlands län

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel