Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya grepp för rallyklassikern

Den anrika rallytävlingen Brickan tar nya grepp inför helgens tävlingar.

Man flyttar nämligen en sträcka till motocrossstadion i Byvallen.

– Jag hoppas verkligen att publiken hittar dit, säger motorgeneralen Gunnar Hedin.

Annons

Rallytävlingen Brickan var under många år en riktig folkfest i Svegskogarna med tusentals människor som publik.

2001 hade även tävlingen SM-status men efter det framgångsrika arrangemanget låg tävlingen i malpåse fram tills den startade om 2010.

Nu på lördagen kör man igen. Arrangören, Härjedalens AK, hoppas på fina tävlingar och ett bra väder som lockar fram publiken stugorna.

– Nyheten för i år är att vi kör på motocrosstadion och jag hoppas verkligen att folket hittar dit för nu slipper de vara i skogen, säger Gunnar Hedin som redan nu kan utlova bra underlag på sträckorna som under vintern preparerats på bästa sätt med start på skidstadion i Sveg.

Totalt är det 23 bilar anmälda till tävlingarna men tyvärr kan inte fjolårsvinnaren Patrik Sandell ställa upp eftersom att kört för fort i en poliskontroll.

– Då får vi behålla vandringspriset ett år till annars hade det nog gått i år, säger Gunnar Hedin tyvärr inte får se några hemmaåkare på startlinjen den här upplagan.