Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya höghuset ska heta Fagerskrapan

Det nya höghuset i Valhall har fått ett namn. Östersundhems styrelse har beslutat att byggnaden ska döpas till Fagerskrapan.

Östersundshems styrelse har under tisdagen suttit i sammanträde för att bestämma vilket namnförslag som passar den nya byggnaden bäst. Sent på tisdagseftermiddagen kom så beskedet.

– Vi tror att Fagerskrapan är ett namn som Östersundsborna snabbt vänjer sig vid och börjar använda. Det är dessutom inga problem att förstå namnets betydelse. Skrapa står för ett högt hus och Fager bygger både på att det är en vacker byggnad och att den ligger vid Fagerbacken, säger Östersundshems styrelseordförande Tord Andnor genom ett pressmeddelande.

Namntävlingen, som startade i maj och avslutades 1 september, har varit framgångsrik enligt Östersundhem.

– Vi fick in 178 namnförslag från hyresgäster och andra Östersundsbor. Det är uppenbart att landmärket på Valhall engagerar många, säger Tord Andnor i ett pressmeddelande.

De sex sista namnförslagen som Östersundshems styrelse hade att välja mellan var Gladsheim, Odenskrapan, Glitne, Breidablick, Fagerskrapan och Atlas.