Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya hotellägare i Kall

Kall Auto Lodge har fått nya ägare. Det är hotellets VD Martin Sahlberg som, tillsammans med brittiska investerare, köpt både fastigheter och verksamhet.

Det exklusiva hotellet i den västjämtska fjällbyn har i flera år utvecklat rallyvägar och isbanor anpassade för test- och upplevelsekörning i vintermiljö. Man har märkt av en ökande efterfrågan på sina iskörningar med Porschebilar och med den nya ägarkonstellationen hoppas man nu kunna profilera sig ännu hårdare mot de som söker en exklusiv motorupplevelse.

– Det känns jättespännande, säger VD Martin Sahlberg som tillsammans med de brittiska investerarna Graem Glew och Nicholas Oppenheim köpt fastighet och verksamhet, inklusive racingbanan på Molanda.

Men det är inte bara farttjusarna och motorfantasterna man riktar sig till. Hotellets restaurang ska satsa ännu hårdare på lokalproducerad mat och den är sedan tidigare omnämnd i White Guide.

– Kall Auto Lodge ska bli det självklara valet för alla som vill njuta av motor, mat och jämtländsk miljö året runt, säger Martin Sahlberg.

Hotellet, med anor från mitten av 1800-talet, har på senare år mest förknippats med motorupplevelser vintertid.

Den testverksamhet som internationella rallyteam genomförde i Kall på 1990-talet resulterade i att den lokala rallyprofilen Staffan Parmander, tillsammans med rallyföraren Colin McRae och finansmannen Stefan Bengtsson, såg potentialen för ett nytt motorcentrum. 2005 stod Kall Auto Lodge färdigt i sin nuvarande form.