Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya hotellet på Frösö Park håller tidsplanen

På Frösö Park pågår arbetet för fullt med det första våningsplanet av fem på stans nya hotell.
– Vi ser ut att hålla tidsplanen, säger Klas Jansson.

Frösöns nya landmärke börjar ta form. Hotell Frösö Park med sina 142 rum planeras stå klart till i maj 2015 och nu gjuts det för fullt.

– Vi håller just nu på att gjuta väggarna på det första våningsplanet, säger arbetsledaren Klas Jansson.

– Det är bökigast på nedersta våningen för att komma upp till marknivå. På kommande våningsplan kommer arbetet att gå lättare och snabbare.

Att det byggs ett nytt hotell i stan hör inte till vanligheterna. Det har inte hänt sedan 1970-talet, om man bortser från renoveringen av Gamla Teatern på 1990-talet. När hotellet väl står klart kommer det att resa sig fem våningar upp och vara integrerat med restaurang Murklan.

– Vi har rivit ut allt i Murklan. Det enda vi behåller är stommen till det gamla storköket, säger chefen för driftsbolaget Björn Hemmingsson.

I det nedersta våningsplanet, som nu håller på att färdigställas, är 17 badrum redan på plats. Klas Jansson berättar att badrummen kommer i moduler, med toalett och handfat på plats. Något som däremot inte kommer i moduler är själva väggarna.

– Kostnadsmässigt jämnar det ut sig att gjuta väggarna på plats mot prefabricerade väggmoduler, säger Klas.

– Men att gjuta på plats ger en bättre byggkvalité och det blir mycket tystare i de färdiga hotellrummen, inte alls så lyhört.

Ett tiotal snickare och betongarbetare har nu varit i gång på hotellbygget i två veckor efter semestrarna och allt går enligt tidsplanen hävdar Klas Jansson.

– Allt har hittills flutit på väldigt bra.

Läs mer:

Frösö Park drömmer om en ny flygterminal

ÖPTV: Nu är hotellbygget i gång på Frösön

Så blir det nya hotellet på Frösö Park

Frösö Park bygger hotell i vår

Nytt hotell planeras på Frösön

Och sedan blir det konserthus...