Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya hotellet på Frösö Park håller tidsplanen

På Frösö Park pågår arbetet för fullt med det första våningsplanet av fem på stans nya hotell.
– Vi ser ut att hålla tidsplanen, säger Klas Jansson.

Annons

Frösöns nya landmärke börjar ta form. Hotell Frösö Park med sina 142 rum planeras stå klart till i maj 2015 och nu gjuts det för fullt.

– Vi håller just nu på att gjuta väggarna på det första våningsplanet, säger arbetsledaren Klas Jansson.

– Det är bökigast på nedersta våningen för att komma upp till marknivå. På kommande våningsplan kommer arbetet att gå lättare och snabbare.

Att det byggs ett nytt hotell i stan hör inte till vanligheterna. Det har inte hänt sedan 1970-talet, om man bortser från renoveringen av Gamla Teatern på 1990-talet. När hotellet väl står klart kommer det att resa sig fem våningar upp och vara integrerat med restaurang Murklan.

– Vi har rivit ut allt i Murklan. Det enda vi behåller är stommen till det gamla storköket, säger chefen för driftsbolaget Björn Hemmingsson.

I det nedersta våningsplanet, som nu håller på att färdigställas, är 17 badrum redan på plats. Klas Jansson berättar att badrummen kommer i moduler, med toalett och handfat på plats. Något som däremot inte kommer i moduler är själva väggarna.

– Kostnadsmässigt jämnar det ut sig att gjuta väggarna på plats mot prefabricerade väggmoduler, säger Klas.

– Men att gjuta på plats ger en bättre byggkvalité och det blir mycket tystare i de färdiga hotellrummen, inte alls så lyhört.

Ett tiotal snickare och betongarbetare har nu varit i gång på hotellbygget i två veckor efter semestrarna och allt går enligt tidsplanen hävdar Klas Jansson.

– Allt har hittills flutit på väldigt bra.

Läs mer:

Frösö Park drömmer om en ny flygterminal

ÖPTV: Nu är hotellbygget i gång på Frösön

Så blir det nya hotellet på Frösö Park

Frösö Park bygger hotell i vår

Nytt hotell planeras på Frösön

Och sedan blir det konserthus...