Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya knäskador för hårt prövat ÖFK

ÖFK:s sjukgymnast Frida Eklund var fortsatt en huvudfigur vid Påskaftonens presskonferens efter 1-1 mot Huskvarna. Både Tomas Peciar och Thomas Boakye tvingades gå av med nya knäskador.

– Det stämmer tyvärr, berättade Frida Eklund med ett snett leende, luttrad som hon hunnit bli efter den senaste månadens enorma påfrestningar där en hel uppställning spelare mer eller mindre haltar omkring.

Mittbacken Tomas Peciar hade sedan tidigare problem med ett knä. Nu fick han en smäll på det andra, gick i backen redan i matchminut 34 och bars ut på bår.

– Skadans omfattning är svår att greppa så här direkt efter matchslutet, men inte är det riktigt bra inte, fortsatte ÖFK:s sjukgymnast.

Thomas Boakye fick en knäskada i slutskedet av matchen mot Ljungskile. Därför vilade han mot Värnamo och kom in efter paus mot Huskvarna. För att i slutminuterna än en gång tvingas lämna planen skadad – nu justerad i det andra knät.

Vill det sig illa är de båda ÖFK–spelarna alltså kraftfullt justerade i båda sina knän och det alltså bli ny rehabilitering på obestämd tid.

– Får jag svära, frågade Graham Potter lite försynt när vi efteråt frågade honom om det fortsatta missflytet med ofräscha spelare.

– Det borde räcka nu för vi är hårt prövade, fortsatte han.

Naturligtvis är skadesituationen också det som till stor del hämmar laget i målfabrikationen.

Utan en hel drös nyckelaktörer i spelbart skick är det inte att begära stordåd offensivt. Nu sattes kroatiske mittbacken Luca Peric upp som center från start för att hålla Huskvarnas mittbackar i jobb. Bitvis fungerade det, men tyvärr gav det få eller inga öppna ytor för hans forwardskollegor. Huskvarna backade när med nästan hela laget och trängseln blev därefter, eller kompakt.

– Vi kunde inte spela annorlunda här mot ett duktigt Östersund. Det var försvar i första hand som gällde, konstaterade Huskvarnas tränare Niclas Tagesson.

Broderligt 1-1 var ändå som en förlust för en nedstämd Linus Sjöberg, framspelaren till ÖFK:s kvittering.

– Naturligtvis borde vi ha avgjort matchen med tanke på överläge i spel, men det är svårt att hitta luckorna när motståndarna ställer upp sig så djupt ner.

En gång kom nu luckan och Linus Sjöberg hittade Modou Barrow, som ensam med målvakten var skoningslös.

– Jag är full av förtröstan över att vi ändå aldrig gav upp utan kämpade vidare, trots motgången med baklängesmålet och att ännu en skadad spelare tvingades utgå före paus.

– Det kan bara bli bättre, menade Linus Sjöberg, som kanske var bäst på plan denna Påskafton inför 2 031 betalande på Jämtkraft Arena.