Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya lokaler när Tore lämnar Designcentrum vidare

För snart tio år sedan lyckades eldsjälen och idésprutan Tore Brännlund övertyga ansvariga på landstinget om att länet behöver en organisation och plattform för att främja och stödja lokal design.

Som ansvarig för det 2007 permanentade Regionalt Designcentrum har han och ett par kollegor varit stationerade både på Campus, i Ås och i Folkets hus, men har dragit sig för att fastna i kontorslokaler, för att hellre verka i verksamheterna.

Till nyår går Tore i pension och passar på att överlämna mer fasta lokaler till den eller de som utses att fortsätta driva verksamheten – rekrytering pågår.

– Vi håller på att inreda en ljus och centralt belägen lokal i hörnet Prästgatan–Färjemansleden, som senast inrymt en resebyrå.

– Här blir några kontorsplatser, men också utrymme för utställningar, seminarier, kvällsmöten. Delen som vetter ut mot Färjemansleden är en finfin utställningslokal, säger Tore och slår ut med handen mot den imponerande världskarta som täcker en fondvägg och är kvar från resebyråns dagar.

Ett första initiativ blir ett offentligt samtal med författaren och debattören Lena Andersson, som hålls kommande fredag 25 november, då även Spektakeldagarna rullat i gång:

– Lena är ändå i stan då och är en spännande person som jag hoppas många är nyfikna på.

Många minns fortfarande den serie av föreläsningar om design som Tore ordnade på Campus i samarbete med Svensk Form för några år sedan, då också utsökt lok- al formgivning ställdes ut:

– Det finns mycket att fortsätta med och jag upplever att landstinget vill fortsätta driva det här arbetet. Själv kanske jag fortsätter på 20 procent en bit in på nästa år, men nu ska nya krafter ta över, säger Tore Brännlund.

Läget är perfekt, snett emot Clarion, ögonkontakt med Bolin och med en pulserande trafikled utanför dörren. Mitt i smeten.